МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Осум награди на регионалниот натпревар по биологија

 

regionalen biologija 2024

   На овогодинешниот регионален натпревар по биологија кој се одржа на 15 Март под раководство на Друштвото на Биолози – Скопје, учениците од Гимназијата Мирче Ацев - Прилеп освоија осум награди и две пофалници.

   Toa се учениците од II година:

  • Ивана Атанасоска - I награда
  • Марија Митреска – I награда
  • Георги Николоски – I награда
  • Антонио Велкоски - II награда
  • Теодора Конеска -II награда

   Учениците од I година:

  • Јован Митов - II награда
  • Михаела Андриеска - III награда
  • Горјан Ристески - III награда
  • Илина Радеска - пофалница
  • Андреј Вршкоски - пофалница

   Ментор на учениците им е професорката Софија Крстеска.

   Им посакуваме уште поголеми успеси на претстојниот државен натпревар по биологија.


Објавено на: 23 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија