МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназијалците, успешни и на регионалниот натпревар по физика

 

 регионален физика 2024

   На регионалниот натпревар по физика кој се одржа на 6-ти Април во СОУ „Цар Самоил“- Ресен во организација на Друштвото на физичари на Република Македонија, учениците од Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп ги освоија следните награди и пофалници.

   I година:

  • Теодора КрстескаII награда, пласман на државен натпревар
  • Михаил ЃорѓиескиIII награда, пласман на државен натпревар
  • Софија Димитриеска – пофалница, пласман на државен натпревар
  • Андреј Вршкоски – пофалница, пласман на државен натпревар
  • Стефан Котески – успешно учество

Ментор - проф. Соња Димовска.

   II година:

  • Георги Николоски - пофалница, пласман на државен натпревар
  • Ивана Атанасоска - пофалница, пласман на државен натпревар
  • Марија Ковилоска - успешно учество

Ментор - проф. Марина Попоска

   III година:

  • Христијан Илијовски - пофалница, пласман на државен натпревар

Ментор - проф. Соња Димовска.

   Многу среќа и успех на државниот натпревар кој ќе се одржи на 20.04.2024!


Објавено на: 11 Апр 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија