МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Нашите гимназијалци постигнаа одлични резултати
на регионалниот натпревар по информатика

 regionalen natprevar kavadarci

   На 09.03.2024 год. се одржа XXXII – от регионален натпревар по информатика во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во Кавадарци.

   Од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп учествуваат 8 ученици и ги постигнаа следните резултати:

  • Михаил Ѓорѓиески I-5 – трета награда
  • Михаил Јанкоски I-3- пофалба за учество
  • Иван Јованоски IV-6 – втора награда
  • Никола Василески IV-6 – пофалба за успешно учество

   Ментор: Анкица Стеваноска Јанческа

  • Благој Рујаноски Стојановски II-5 – прва награда
  • Михаил Живковиќ II-4 – трета награда
  • Давор Димоски III-5 - трета награда
  • Петар Рујаноски Стојановски III-5 – трета награда

   Ментор: Анета Стојческа

   Учениците со освоени награди ќе учествуваат и на Државниот натпревар по информатика што треба да се одржи на 23.03.2024 на ФИНКИ – Скопје.


Објавено на: 19 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија