МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Учениците од нашата гимназија постигнаа одлични резултати
на регионалниот натпревар по математика

 

регионален математика

   На 02.03. во Средното општинско техничко училиште „Ѓорѓи Наумов“ во Битола, се одржа регионален натпревар по математика.
   Учениците кои го претставуваат нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

   Од прва година под менторство на проф. Маријана Спиркоска

  • Ѓорѓиески Михаил - втора награда, продолжува на државен натпревар по математика
  • Димитриеска Софија - втора награда, продолжува на државен натпревар по математика
  • Свеќароска Ева-пофалница
  • Котески Стефан-учество

   Од втора година под менторство на проф.Евгенија Нешкоска

  • Живковиќ Михаил - прва награда, продолжува на државен натпревар по математика
  • Николоски Георги-учество

   Од четврта година под менторство на проф.Стефаноска Афродита

  • Јованоски Иван - пофалница, продолжува на државен натпревар по математика

   За пофалба е пласманот на ученикот Михаил Живковиќ кој е прв на ранг листа од втора год во конкуренција на ученици од сите приватни, државни и општински училишта од цела Македонија.


Објавено на: 09 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија