МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

AUTOUR DU MONDE - ученички весник на француски јазик

vesnik na francuski

   По повод Месецот на франкофонијата, група ученици од нашата Гимназија, кои го изучуваат францускиот јазик, направија весник на француски јазик.
   Весникот има различни содржини за сечиј вкус. Истиот излезе во електронска форма, но учениците планираат да го издадат и во печатена форма, како вистински француски весник.

   Идеите, содржините, техничкото и визуелното обликување на весникот е дело на учениците: Марко Граороски, Марија Сугареска, Едина Хајрединовиќ, Илина Трпаноска, Далибор Мирчески, Вики Бунтеска, Ева Марија Дебрешлиоска, Марија Станкоска, Ѓуленај Алиовска, Гизем Арифоска, Елиф Текешан, Ива Димоска, Георги Колески, Снежана Ржаникоска и Симона Галева.

   Ментор на учениците им е професорката по француски јазик Мирјана Бошковска.

   Весникот, може да го разгледате и да го прочитате на следниот ЛИНК


Објавено на: 22 Мар 2024

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија