МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Два златни медали за прилепските гимназијалци
 

Narodna tehnika Makedonija

   На 55-от Државен натпревар на младите истражувачи во организација на Сојузот на здруженијата на младите истражувачи - Наука на младите што се одржа на 13-04-2019 г. во СОУ „Перо Наков“ во Куманово, ученикот Бранислав Попоски од трета година во областата Компјутерско програмирање освои златен медал со проектот “Voting system”, а ученичката Симона Тошеска од четврта година во областата Агротехника освои златен медал со проектот „Паметна градина“.
   Ментор на учениците им е проф. Анкица Стеваноска Јанческа


Објавено на: 15 Апр 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија