МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
Нови успеси по географија и по хемија
 

географија и хемија

   На 30-ти ноември на Природно-математичкиот факултет по четврт пат се одржа манифестацијата за популаризација на природните науки и математиката насловена како „Ноември, месец на науката“. Организатори на настанот кој има натпреварувачки карактер се Македонското географско друштво, Македонското биолошко друштво, Сојузот на хемичарите и технолозите на Македонија, Друштвото на физичарите на Република Македонија, Сојуз на математичари на Македонија, Македонското астрономско друштво, Скопското астрономско друштво, Македонското еколошко друштво, Истражувачкото друштво на студенти биолози и Природно-математичкиот факултет во Скопје. На манифестацијата учество зедоа и нашите гимназијалци.
   Во областа на географијата од вкупно 16 демонстрации - макети, второто место и припадна на ученичката Марија Карбеска, под менторство на професорката Виолета Проскоска Велкоска.

денови на науката

Маркови Кули Прилеп
   Во областа на хемијата, ученичката Викторија Дунимаглоска го освои второто место, а Леонарда Кајџаноска го освои третото место. Ментор на ученичките им е професорот Блаже Димески.


Објавено на: 05 Дек 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2022
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија