МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Интегриран час на тема "L’Italia, regioni e citta"
 

Integriran cas

   Во Петокот, на 15 ноември, професорите по италијански јазик, Габриела Пацаноска и по географија Виолета Проскоска Велкоска, сооработуваа на иста тема. На час по италијански јазик, учениците од III година можеа да ја поврзат тематa од два рaзлични аспекти и критички да размислуваат. Комбинираа учење италијански јазик и географија, со употреба на дигитални алатки и апликации.

На час по италијанскиИталијански час час по географија
на час по географија


Објавено на: 16 Ное 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија