МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Трето место за најдобар медиумски производ
 

treto mesto izrazi se preku mediumite

   Институтот за комуникациски студии и Високата школа за новинарство преку весникот „Медиум“ по десетти пат го организираа наградниот конкурс „Изрази се преку медиумите“. Оваа година темата на конкурсот беше „Сакам да живеам во чиста околина“. Оваа активност е дел од кампањата од јавен интерес за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ што ја реализира Институтот за комуникациски студии со финансиска поддршка на Владата на Обединетото Кралство. Конкурсот траеше од април до мај оваа година и на него се пријавиле 46 апликации од 24 средни училишта од Македонија.

   Вероника Кузманоска ученик во СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп, под менторство на професорката Стефани Видеска, ја освои третата награда на конкурсот.

еко фото еко фото

   Вероника Кузманоска во фотосторијата ги фотографираше Благоја Младеноски и Теодора Илиовска кои низ фотграфиите пренесуваат еколошки пораки.
   Учениците остварија средба со член на британското кралско семејство, принцот Едвард, на кого му ја презентираа нивната фотоприказна.

принцот едвард

посетител

   Наградите на учесниците на конкурсот им ги додели британската амбасадорка Рејчел Галовеј. Од 8 до 10 јуни, кај Смоларските водопади за победниците на конкурсот ке биде организиран летен медиумски еко камп.

еко фото


Објавено на: 23 Мај 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија