МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
Врвни уметнички остварувања

   На 26-тата Меѓународна детска ликовна колонија „Лазар Софијанов“, која се одржа од 10 до 16 јуни во Кратово, нашите ученици постигнаа одлични резултати. Славчо Павлоски освои Гранд при, а Анастасија Ризоска го освои Првото место.

Кратово уметност

   Ментор на Славчо му е професорот по ликовна уметност Александар Џинго, а на Анастасија, ментор ѝ е професорката по ликовна уметност Гордица Димитриевска Груеска.

Славчо Павлоски Кратово 2019

слики кратовска ликовна колонија
Славчо Павлоски Кратово 2019

ликовни уметници Кратово 2019


Објавено на: 19 Јун 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2021
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија