МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Втора награда за литературна творба
 

Нина

   Нина Насеска, ученичка во трета година при Гимназијата „Мирче Ацев“ е добитник на втора награда за литературната творба „Дедо Раде и пчелите”, во категоријата раскази, на конкурсот објавен од Министерство за финансии, Народна банка и Агенција за супервизија на осигурувањето, а по повод Светскиот ден на штедењето - 31 октомври и Денот на осигурувањето - 1 ноември.
   На настанот кој се одржа во саботата, на ден 09.11.2019, во просториите на Министерството за финансии  присуствуваа гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска Бежоска, министерката за финансии, Нина Ангеловска и претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување, Климе Попоски.
   Годинава на конкурсот се пријавија над 1000 ученици од основните и средните училишта од целата земја, додека наградени беа 18 во 6 категории, поезија, проза и ликовни творби.

Доделување на пофалници

 Со министерката за финансии

дипломата

 


Објавено на: 12 Ное 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија