МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Одлични ученици и спортисти
 

Rakometarki Prilep

   Голем успех за нашата Гимназија, за градот и спортот приредија ученичките од спортската екипа во ракомет, освојувајќи го второто место на државното првенство во ракомет во организација на Федерацијата за училишни спортови кое заврши во средата на 08.05.2019г.

   Предводени од професорот по спорт Даниел Василески, гимназијалките ги поминаа сите нивоа како шампиони на општинскиот, зонскиот и регионалниот турнир. Фактот што „Мирче Ацев“ се враќа меѓу најдобрите во државата по повеќе од 10 години само ја зголемува тежината на овој успех.

ракомет Прилеп

   За натпреварите рекоа:
   Лилјана Димитрова - капитен: Среќни сме што постигнавме ваков голем успех, предходеа многу подготовки, тренинзи. Тимскиот дух кој го наметна професорот не натера да бидеме сплотени. Достојно ја претставивме Гимназијата и ја вративме во врвот каде и заслужува да биде;
   Емилија Јовеска - капитен: Се подготвуваме, беше напорно. Изигравме повеќе од 10 натпревари во Прилеп,  Битола, Струмица, Скопје но крајот го краси делото. Се радувам за целата екипа;
   Даниел Василески- професор: Честитки за девојките! Беа на висина на задачата. За време на тренинзите и натпреварите покажаа дисциплина, истрајност и желба за напредок. Благодарност за поддршката и разбирањето на сите кои овозможија да донесеме ваков голем успех во нашата Гимназија и во градот Прилеп после долги години.

ракомет екипа гимназија Прилеп 2018-19


Објавено на: 12 Мај 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија