МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Осмомартовски хуманитарен турнир во баскет
 

turnir basket

  Спортскиот сектор на Ученичкиот парламент при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“– Прилеп, заедносо професорите по спорт и спортски активности и со поддршка од директорот Димче Настоски, во петокот, во училишната спортска сала реализираа 8мо мартовски хуманитарен турнир во баскет.

   На настанот учествува 32 училишни екипи од по 4 членови во секоја екипа (3+1). Се изиграа вкупно 32 натпревари. Победник на турнирот беше екипата „187 Strassenbande“,  второ место беше екипата „Оксиди“, а третото место им припадна на екипата „GimnazijaAllStars“.

   Прогласувањето на победницитего направи директорот  Димче Настоски.

   Победничката екипа се закити со медали и дипломи, второ и трето пласираните екипи добија дипломи, а трофејот за најдобар играч го доби Илија Локвенец.

   Собраните средства од турнирот ќе се искористат во хумани цели.

 

Текст: Викторија Дунимаглоска
Фотографија: Горан Попоски


Објавено на: 12 Мар 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија