МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Проект на гимназијата „Мирче Ацев“
презентиран во Република Турција
 

prezentacija vo turcija

    На повик за 28 миот интернационален натпревар за истражувачки проекти од областа на хемијата, физиката и биологијата, организиран од МЕФ Универзитет од Истанбул, Турција, тим од СОУ Гимназија „Миче Ацев“ Прилеп, составен од менторите проф. Ружа Ангелеска и проф. Блаже Димески и учениците Наум Апостолоски и Александар Петрески помогнати од Антонио Мијајлески и Ебру Мифтароска, аплицираа со проектот „Амбиенталниот воздух во општина Прилеп“. 
   Проектот беше прифатен за што тимот беше во финалните презенрации во Истанбул Турција како еден од 10 најдобри во конкуренција од 700 апликации од светот.
   За таа цел учениците Наум Апостолоски и Александар Петрески и проф.Ружа Ангелеска присуствуваа на самиот настан од 6-11 Мај 2019год. под покровителство на МЕФ Универзитетот во конкуренција од 30 екипи финалисти и достојно ги презентираа вредностите на Гимназијата, локалната заедница и државата  Р. Македонија.

Македонскиот штанд na-brod-istanbul

   Благодарност до сите подржувачи на тимот со надеж дека нема да ја изневериме Вашата доверба.


Објавено на: 23 Мај 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија