МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Матурантката Марија Митреска
најдобра по француски јазик
 

Натпревар по француски јазик

    На државниот натпревар по француски јазик за писмен состав 'Dis moi dix mots' (Kaжи ми десет зборови), Марија Митреска, ученичка во IV-1, го освои првото место.
   На натпреварот учениците требаше да напишат писмен состав на дадена тема и притоа да употребат минимум 4 од 10 нови француски зборови. Темата на овогодинешниот натпревар гласеше: „Дали ни се потребни зборови за да се изразиме?“
   Ментор на ученичката и беше професорката по француски јазик Мирјана Бошковска.


Објавено на: 23 Мај 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија