МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Прво место на државниот натпревар по информатика
 

informatika-prvo-mesto

   На  XXX-тиот Државен натпревар по Информатика - програмирање што се одржа на 23-03-2019 г. на ФИНКИ – Скопје, ученикот Благоја Овезоски од II год. го освои првото место. Ментор на ученикот е проф. Анкица Стеваноска Јанческа.
   Благоја своето учество на Државниот  натпревар го обезбеди со освојување на II место на Регионалниот натпревар што се одржа на 10-03-2019 год. во Кавадарци, во  Гимназијата „Добри Даскалов“.

Благоја Овезоски, прво место по информатика


Објавено на: 25 Мар 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија