МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Промоција на активностите поврзани со
Ресурсниот пакет за ученичко учество
и заштита на детските права

literatura

   На ден 05.06.2019 година во просториите на Гимназијата „Мирче Ацев“ се одржа  настанот со наслов „Промоција на активностите поврзани со Ресурсниот пакет за ученичко учество и заштита на детските права“. Во овој настан учевство зедоа претседателот на ученичкиот парламент, ученикот правобранител и неговите заменици и координаторите на секторите при Ученичкиот Парламент во Гимназијата.
   На настанот се промовираа дел од активностите  од учениците кои се реализираа  во текот на  учебната 2018/19г.
   Се претставија и ученици кои во текот на учебната година се закитија со награди освоени на натпреври.
   Настанот беше збогатен со музички изведби и литературни настапи на учениците.

ресурсен пакет ресурсен пакетpublika pesna
ресурсен пакет muzika

   Присутни гости беа и претставници на Бирото за развој на образованието и тоа: Советниците за образование Даница Талимџиоска и Оливера Тодороска како и директорите на средните училишта во нашиот град.


Објавено на: 12 Јун 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија