МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Победи во стрелаштво и во шах
 

стрелаштво

   На државното првенство во стрелаштво за средни училишта, кое се одржа на 29.11.2019г. во Охрид, нашите ученици постигнаа одлични резултати.
   Мартин Ангелески од втора година освои второ место, а Ристеска Магдалена од прва година го освои третото место.

прво место во шах

   Успешни беа и гимназијалците шахисти. На државното првенство во шах, кое се одржа на 22.11.2019 во Демир Хисар, ученикот од прва година Александар Бонески го освои првото место.

   Ментор на учениците им е професорот по спорт Бранко Дисоски.


Објавено на: 10 Дек 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија