МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Одбележување на Светскиот ден на храната
 

   По повод Светскиот ден на храната – 16ти октомври, во Гимназијата Мирче Ацев се организираше дебата на темата: „Здравата исхрана е физички и ценовно достапна за секого“.
   На дебатата учествуваа ученици од IV-7 и  III-8 клас во координација на професорката по биологија Петкана Цветкоска.

ден на храната 2019

   Учениците беа поделени во две групи, успешно дебатираа на актуелната тема, ги бранеа своите ставови и донесоа заеднички заклучоци:

-    Здравата храна е достапна за секого
-    Конзумирајте квалитетна и разновидна храна
-    Јадете редовно без брзање
-    Одделете доволно време за вашиот оброк

ден на храната ден на храната 2

ден на храната 2019 ден на храната 2019

ден на храната

   На дебатата беа присутни и директорот на Гимназијата, Димче Настоски, професорката по Македонски јазик Емона Јованоска и педагогот Светлана Барлакоска.


Објавено на: 16 Окт 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија