МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Две први места за лични творби на Нина Насеска
 

prvo mesto

   Нина Насеска, ученичка од нашата Гимназија, го освои првото место со расказ, на литературното читање организирано од СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ кое се одржа на 29 ноември 2019 во Градската библиотека.
   Темата на литературното читање беше „Светската недела во спомен на настраданите од сообраќајни незгоди.“
   На литературното читање учествуваше и гимназијалката Исидора Илиоска со своја лична творба.

prvo mesto za Nina Naseska

   По повод празникот Св.Никола, Здружението на литературни творци од Прилеп, распиша конкурс на слободна тема на кој Нина Насеска го освои првото место за расказот „Белее“.

   Ментор на Нина ѝ е професорката по македонски јазик и литература, Христина Кочоска.


Објавено на: 16 Дек 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија