МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Tрето место на натпреварот по италијански јазик
 
трето место италијански 

   Здружението на професори по италијански јазик  ЗПИРМ, на 9.11.2019 организираше три настани: Меѓуучилишен натпревар за италијански јазик за средно образование, втора национална дебата „Предизвиците во наставата по италијански јазик како странски јазик” и музичка ревија "Vibrazioni musicali italiane"
   Сите настани се одржаа на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.
   На меѓуучилишниот  натпревар за италијански јазик за средно образовние зедоа учество сите средни општински училишта од државата каде се изучува италијанскиот Јазик.
   Ученичката Теона Ацеска од четврта година, под ментороство на професорката по италијански јазик Габриела Пацаноска го освои третото место.

 


Објавено на: 11 Ное 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија