МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Еден поинаков ден
 

традиционална хуманитрна акција

   Во координација на проф.Ружа Ангелеска и Младинскиот парламент на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп, по четврт пат беше спроведена Хуманитарна акција и дружење за децата без родители сместени во згрижувачки семејства во Прилеп.
  Оваа година главен покровител и домаќин на ова дружење именувано како „Еден поинаков ден“ беше пицеријата „Академи“, а во хуманитарната акција се вклучија и КДС Кабелнет и Анче Хаџиристеска кои на децата им подарија Новогодишни пакетчиња.
   Гимназијалците ги израдуваа децата со скромни подароци, насмевки, песни и забава.

хуманитарна хуманитарна

хуманитарна хуманитарна

хуманитарна хуманитарна хуманитарна

   Емоциите на дечињата и присутните беа само дел од овој поинаков ден за сите кој покажува колку малку треба да споделиме, а многу да придонесеме.


Објавено на: 30 Дек 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија