МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Награди за гимназијалците по повод месецот на книгата
 

biblioteka uspesi 2019

   На 17.11. 2019 год, по повод Месецот на книгата, во просториите на Градската библиотека „Борка Талески“- Прилеп се одржа традиционалниот натпревар за најдобра лична творба.
   На натпреварот учествуваа ученици од сите основни и средни училишта во нашата општина.

   Во категоријата на ученици од средните училишта гимназијалците постигнаа вистински успех.
   Првото место за поетската творба „Пусти желби“ ѝ припадна на ученичката Теона Ацеска од IV-3 клас, под менторство на проф. Мартина Вељаноска.
   Во истата категорија, третото место за најдобра поетска творба му припадна на ученикот Благоја Младеноски од II-8 клас со песната „Отсјај“, под менторство на проф. Стефани Видеска.

   Во категоријата за најдобра лична творба-проза, првото место ѝ припадна на ученичката Елена Николоска од II-6 клас со прозниот текст „За дедовото огниште“, под менторство на проф. Мартина Вељаноска.
   Втората награда ја освои ученичката Ерика Јованоска од II-8 клас, со прозниот текст „Верба во себе“, под менторство на проф. Стефани Видеска.


Објавено на: 23 Ное 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија