МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Одбележување на „Виолетовиот ден“
за поддршка на лицата со епилепсија
 

Violetov den

  Здружението на граѓани за лица со епилепсија и родители на деца со епилепсија во Република Македонија „ЕПИЛЕПСИЈА МАКЕДОНИЈА“ во вторникот, на 26.03, по петти пат го организираше „Виолетовиот ден“.

виолетов ден во Прилеп

   Поддршка на овој настан дадоа и нашите гимназијалци. На настанот кој се одржа на градскиот плоштад Методија Андонов-Ченто во Прилеп, претставници од ова здружение побараа поголема поддршка од пошироката заедницата за полесно справување со проблемите со кои се соочуваат при вработување. Исто така, од здружението „Епилепсија Македонија“ бараат лекарствата за справување со епилепсијата да бидат на позитивната листа.

Хумани активисти

   Дваесет гимназијалци им дадоа поддршка на своите сограѓани со нивното присуство, но тоа не е се! Вредните ученици делеа летоци на случајните минувачи со цел да се прошират знаењата за епилепсијата, но и да знаат како можат да им помогнат на лицата со епилепсија во нивната интеракција.

   СИТЕ ЗАЕДНО СТАВИВМЕ ВИОЛЕТОВИ ПАНДЕЛКИ и со тоа се надеваме дека дадовме мал придонес за овие луѓе!


Објавено на: 27 Мар 2019

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија