МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим
Гимназијалците ја посетија „Витаминка“ АД
 

Витаминка

   Како дел од проектната активност по хемија, на 19.04.2019 год. група ученици од четврта година под водство на професорката по хемија Христина Манческа, ја посетија „Витаминка“ АД и поконкретно се запознаа со производниот процес во фабриката.
   Овие ученици се во завршна година во Гимназијата и поголемиот дел од нив ќе студираат на факултети кои образуваат кадри кои се потребни за процесот на производството во индустриските капацитети.


Објавено на: 22 Апр 2019

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија