МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Второ место по математика

 

вежбање математика

На 19 март, во просториите на ФОН Универзитетот, Сојузот на математичари на Македонија организираше натпревар по математика за учениците од средните училишта.

на натпреварот по математика на натпреварот по математика 2016

На натпреварот како и секоја година, учествуваше и нашата Гимназија со неколку ученици кои се пласираа претходно со резултатите на регионалните натпревари и тоа: Дукоска Ивана, Павлеска Михаела, Тошеска Симона, Георгиеска Ана, Премчески Славчо, Талески Илчо и Коцески Ѓорѓи.

на натпреварот по математика на натпреварот по математика 2016

Од натпреварувачите кои го претставуваа нашето училиште најголем успех постигна Ѓорѓи Коцески, ученик во прва година кој го освои второто место со што обезбеди учество на математичката олимпијада. Ментор на Ѓорѓи му е професорката по математика Маријана Спиркоска.

Пофалници за успешно учество им беа доделени на учениците Дукоска Ивана, Павлеска Михаела, Премчески Славчо и Талески Илчо.

вежбање математика

Се надеваме дека Ѓорѓи ќе ја продолжи долгогодишната традиција на нашите ученици, за учество на меѓународните математички натпревари.


Објавено на: 22 Мар 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија