МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Гимназиска седенка

 

   Четиринаесетти февруари е ден кој, веќе традиционално е резервиран за учениците од нашата Гимназија кои преку убав збор, дружба и музика го чествуваат Св.Трифун. И оваа година на овој датум гимназијалците со поезија и музика го одбележаа овој празник на виното и љубовта.

   Овогодинешното издание на оваа поетско-музичка дружба се одржа под отворено небо, а таму задоволството да се присуствува беше заедничко, како кај гостите така и кај учесниците во настанот.

   Ред убава поезија, ред квалитетна македонска музика дополнети со топол чај, вино, печени костени и логорски оган беа само дел од настанот кој покажа дека гимназијалците се способни да донесат нова свежина и да го подигнат нивото на квалитетни настани во нашиот град и пошироко на повисоко ниво.

   „Гимназиската седенка“ како што беше наречен настанот донесе емоции и убави моменти кои нема да се заборават.

Фотографија: Бојан Илиески


Објавено на: 14 Фев 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија