МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Голем успех за нашите спортисти

 

Гимназиските спортисти со голем подвиг ја завршија десеттата Гимназијадата која оваа година од 5-ти до 7-ми мај се одржа во Куманово. Нашите училишни спортски екипи освоија две втори места, а второ место освои и нашиот ученик Леонид Вандевски.

Леонид до среброто дојде натпреварувајќи се во атлетика, трчање на 1000 метри.

Леонид Вандевски

Ракометарите имаа тежок пат до финалето, но под раководство на проф. по спорт Даниел Василески извојуваа победи над екипите на средни училишта од Скопје, Струга и Делчево и го освоија среброто.

Сребрен медал и второ место во конкуренција на сите средни училишта во државава е задоволство за сите.

radost vo soblekuvalnite

Ова се учениците кои се вистински херои.

1.    Јане Јанески
2.    Давор Илиоски
3.    Јане Нешкоски
4.    Антониј Мисаилески
5.    Христијан Милошески
6.    Горан Кочоски
7.    Дино Стојаноски
8.    Филип Ристески
9.    Бојан Стојаноски
10.    Стефан Ангелевски
11.    Евгениј Темелкоски
12.    Стефан Тошески
13.    Александар Рикалоски
14.    Ѓорги Боцески

Мора да ги споменеме и учените кои се дел од екипата, но од оправдани причини не беа во можност  да бидат дел од гимназијадата.

15.    Давор Шокоски
16.    Методи Илиески
17.    Алек Чупетрески
Со нив ќе атакувавме за ЗЛАТО.

nasite rakometari

И женската футсалска екипа од нашата Гимназија, под водство на проф. по спорт Бранко Дисоски, успешно го зврши својот настап на гимназијадата освојуваќи го второто место. Женската екипа во футсал ја сочинуваат:

1.    Ѓорѓиоска Јована
2.    Митаноска Христина
3.    Белистојаноска Марија
4.    Иваноска Димитринка
5.    Велеска Даниела
6.    Богеска Сара
7.    Аџиоска Светле
8.    Трајкоска Ангела
9.    Тренеска Јулијана
10.    Даскалоска Елеонора 

zenskata fudbalska ekipa

 

zaednicka slika

Заедничка фотографија во училишниот двор


Објавено на: 14 Мај 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија