МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Низ звуците на поезијата

 

Niz zvucite na poezijata

   Литературниот сектор при Младинската организација, во понеделникот на 20 март во „Take Five“ по повод „Денот на поезијата - 21 Март“ организираше литературно читање.

   Настанот беше исполнет со прекрасна музика и силни стихови кои навлегоа длабоко во нашите срца.
   Позитивната енергија и топлина создадена од учениците сеуште блика во нас.
   Прекрасно дружење, настан вреден  за паметење, дела кои остануваат позади нас, беа само дел од она вистинското. Пренесоа ведрина и љубов, пораки кои ги замислија и возрасните.
   Настан повеќе за да се покаже она што сите ние го имаме во нас.
   Учениците вешто ги покажаа своите таленти и она што го прават најдобро.

   По којзнае кој пат се докажа дека гимназијата е вистински културен извор.

 

фотографија: Петар Кироваков


Објавено на: 22 Мар 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија