МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Нови успеси на нашите ученици

 

книги

Нашите гимназијалци кои учествуваа на наградниот конкурс „Младите за заедницата“ во организација на Центарот за граѓанска иницијатива - Прилеп, успешно се претставија освојувајќи 5 награди.

Ана Димоска освои прво, а Мелани Героска трето место во категоријата ликовни творби. Ментор им беше професорката по ликовна уметност Гордица Дуимитриевска Груеска.

Симона Паскоска освои прво место во категоријата поетски творби, Исидора Стеваноска освои второ место, а Анастасија Насевска трето место во категоријата прозни творби. Менори им  беа професорките по македонски јазик и литература Ленка Јованоска и Весна Михаиловска.


Објавено на: 09 Мар 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија