МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Второ и трето место по информатика

 

Marko Markoski

XXVII-иoт   Државен натпревар  по информатика  - област програмирање  се  одржа  на 26-03-2016  год. во  просториите на ФИНКИ и во организација на Здружението на информатичари  на Р. Македонија.

Од  СОУ Гиманзија  „Мирче Ацев“  Прилеп учествуваа 4 ученици кои претходно, на XXIV-тиот Регионален натпревар кој се одржа на 28.02.2016 год.  во Охрид ги постигнаа следните  резултати:

- Марко   Маркоски – ученик од IV год.  освои I награда - ментор проф. Анкица Стеваноска Јанческа
- Андреј  Мрчески - ученик од II год.  освои III награда – ментор проф.Анкица Стеваноска Јанческа
- Горазд  Илиески - ученик од I год.  доби пофалница за успешно учество – ментор проф. Анкица Стеваноска Јанческа
- Владимир Стојчески - ученик од III год.  доби пофалница за успешно учество – ментор проф. Анета  Стојческа

На Државниот натпревар учениците ги постигнаат следните резултати:

- Марко   Маркоски – ученик од IV год.  освои II награда
 -Горазд  Илиески - ученик од I год.  освои III награда
 -Андреј  Мрчески - ученик од II год.  доби  пофалница за успешно учество

Ментор на овие натпреварувачи им е проф.Анкица Стеваноска Јанческа.

odeluvawe na nagradite

Поради успехот, Марко Маркоски доби стипендија за бесплатно  школување на ФИНКИ,  а ќе биде поканет и за учество на Македонската Олимпијада по информатика.


Објавено на: 28 Мар 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија