МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Тројна победа на натпреварот по географија

 

prvo vtoro i treto mesto po geografija

На регионалниот натпревар по географија кој се одржа на 09.04.2016 година во ООУ „Кочо Рацин“ Прилеп, учениците од II година при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп под менторство на професорката Виолета Проскоска Велкоска, ги освоија првите три места и тоа:

I место - Христијан Стомнароски

II место - Исидора Стеваноска и

III место Ана Димоска.

Истите ги очекува престојниот државен натпревар на 06.05.2016 во Скопје.


Објавено на: 19 Апр 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија