МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Сребрен медал во пинг-понг

 

Aleksandar Rikaloski

На 11.11.2016 година во Кавадарци во спортската сала „Јасмин“ се одржа државно првенство во пинг-понг за средни училишта. На првенството учествуваа околу 60 машки учесници и околу 40 женски учеснички од повеќе средни училишта од Македонија, во поединечна конкуренција.
   Од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ - Прилеп, учествуваа тројца учесници: Христијан Иваноски, Александар Рикалоски и Бојан Илиески под менторство на професорот по спорт Тони Атанасоски.
   Нашите ученици имаа успешен настап и сите се пласираа во „топ осум“ натпреварувачи.

Најуспешен беше Александар Рикалоски кој го освои второто место и од натпреварот се врати со сребрен медал. Досега Александар има освојувано повеќе награди во пинг-понг, а во моментов се подготвува за меѓународен турнир за натпреварувачи до 18 години кој треба да се одржи наредниот месец во Нови Сад - Србија. Покрај пинг-понгар,  тој е и одличен ракометар, член на гимназиската машка ракометна екипа која на минатогодишната гимназијада го освои второто место.

Ping - pong gimnazija


Објавено на: 12 Ное 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија