МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Апсолутна победа по географија

 

На 06.05.2016 година на Природно-Математичкиот факултет, на Институтот за географија се одржа Државниот натпревар по географија за учениците од основно и средно образование. Од вкупно 73 ученици од средните училишта, гимназијалците при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“-Прилеп под менторство на проф. Виолета Проскоска Велкоска, повторувајќи го успехот од регионалниот натпревар повторно ги освоија првите 3 места и тоа:

- Христијан Стомнароски-I место,
- Ана Димоска -II место и
- Исидора Стеваноска-III место

natprevar gepgrafija


Објавено на: 12 Мај 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија