МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Одлични резултати на регионалниот натпревар по англиски јазик

 

angliski prvo i vtoro mesto regionalno

   На 08.04.2017 година во просториите на ООУ „Блаже Конески“ Прилеп, во организација на ELTAM (Ацосијација на наставници по англиски јазик на Мaкедонија), се одржа регионалниот натпревар по англиски јазик за основните и средните училишта.
   Од општините Прилеп и Кичево од средните училишта, учество зедоа вкупно 7 ученици.

   Нашите гимназијалци повторно докажаа дека се најдобри.

  • Божидар Цветкоски освои прво место и
  • Ѓорѓи Димески освои второ место

 Ментор на учениците им е професорката по англиски јазик Кети Ефремоска.  

Со ова постигнување, нашите ученици го обезбедија своето учество на државниот натпревар кој ќе се одржи на 06 мај во просториите на NOVA International Schools во Скопје.

   Им посакуваме многу среќа и успех!


Објавено на: 10 Апр 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија