МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Седум медали во еден ден

 

На 23.04.2016г. во просториите на СУГС „Јосип Броз Тито“ се одржа педесет и вториот државен натпревар на „Млади истражувачи“ организиран од Народна техника на Македонија.

Хемичари

Нашите ученици, секоја година учествуваат на натпреварите и секогаш освојуваат повеќе награди.

И оваа година продолжи ваквата традиција.

mladi istrazuvaci

Гимназијалците натпреварувачи во различни области од науката и техниката, во конкуренција на ученици од средните училишта од цела Македонија, од натпреварот се вратија со седум медали и тоа:

I место - Маја Атанасоска (во областа Веб дизајн). Ментор: проф.Анета Стојческа

I место - Елена Спиркоска (во областа Примена на софтвер). Ментор: проф.Анета Стојческа

I место - Филип Србиноски (во областа Еколошка хемија). Ментор: проф.Блаже Димески

II место - Теодора Тасеска (во областа Органска хемија). Ментор: проф.Блаже Димески

II место - Ивана Дукоска (во областа Аналитичка хемија). Ментор: проф. Христина Манческа

II место - Искра Белческа (во областа Неорганска хемија). Ментор: проф. Христина Манческа

II место - Симона Димоска (во областа Енергетска ефикасност). Ментор: проф. Кирил Јосифоски

сите заедно


Објавено на: 26 Апр 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија