МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Четири медали од Маврово

 

скијање Маврово

Учениците од гимназијата Мирче Ацев и оваа година победнички се вратија од државното првенство по скијање, со освоени 4 медали.

Натпреварувањата беа на мавровските скијачки терени на 26.03.2016 год.

Нашата Гимназија ја претставуваа 12 натпреварувачи предводени од професорот по спорт Даниел Василески.

Од нив:

- Теодора Георгиеска освои второ место
- Ане Георгиеска освои трето место
- Александар Спиркоски освои второ место
- Андреј Манчески освои трето место

на пиедесталот скијање на пиедестал Маврово скијања

najdobri vo skijanje

Рекоа за натпреварот:

Теодора и Ане Георгиески: Отсекогаш сакавме да спортуваме, скијањето се вбројува во најомилените спортови. Оваа година учествувавме на државното првенство. За тоа се спремавме подолг временски  период, најпрвин со тренинзи во сала а потоа и во Маврово. Разликата со прво место беше само една стотинка.

Александар Спиркоски: Го освоив второто место, лани бев трет. Скијам од мали нозе со мојот татко. Со нетрпение го очекував натпреварот. За државното првенство се подготвувавме и трениравме во сала и на скијачките центри со проф по спорт Даниел Василески. Задоволен сум од постигннатиот успех.

Андреј Манчески: Го сакам скијањето, скијам од 3 годишна возраст и оваа година очекував да земам медал. Ова е трета година како се натпреварувам и прв медал за мене.

победничка фотографија - Маврово 2016


Објавено на: 28 Мар 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија