MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Англиска вечер

     Оваа година за прв пат СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ во соработка со Младинската заедница на училиштето, под координаторство на Професорката по англиски јазик, Кети Ефремоска, организираше „Англиска вечер“.
     Настанот се одржа на 29.03.2015 година (недела) во Народниот театар „Војдан Чернодрински“.
     На сцената заблескаа „Кралицата“ „ Хамлет“ „Ромео и Јулија“ поеми од познати британски поети, заживеаа и Битлси преку еден краток микс од неколку песни како и низа музичките точки. „Детективите“ и „форензичарите“ истражуваа убиство на сцената, а „новинари на BBC“ ја затворија вечерта.
     Вечерта, со својата точка "Cups song" ја збогатија учениците од 9то одделение од ОУ „Страшо Пинџур“ од Мало Коњари.

     На „Англиската вечер“ настапија нашите ученици:

Ангелеска Марија - III1,
Ристеска Цвете - III1,
Трајкоска Симона - III1,
Димовски Филип - II8,
Пашовска Јана - I4,
Цветкоска Фросина - IV1,
Тодороски Петар - IV8,
Кузманоска Фросина - III7,
Марио Ангелевски - III3,
Марко Цветаноски - III7,
Кукески Стефан - III2,
Миле Велески - III2,
Филип Ѓорѓимајкоски - II2,
Спиркоски Мартин - II2,
Јандрееска Евгенија - I8,
Димитриоска Бојана - I8,
Зероска Марија - III2,
Ристески Илија - II1,
Костоски Стефан - I4,
Милески Димитар - II2,
Иваноски Христијан - III2,
Танески Андреј - I1,
Спиркоски Кристијан - I1,
Илиоска Симона - II8,
Анастазија Христоска - I8,
Ристеска Наташа - III7,
Михаиловска Елеонора - I1,
Јанеска Цвете - I5,
Гагалески Давид - I1,
Виктор Николоски - I5,
Стефан Петкоски - IV8,
Роческа Наталија - IV9,
Бојан Јорданоски - IV9,
Башеска Натали - III8,
Ангелеска Христина - III1,
Паскоска Катерина - II2,
Самарџиоска Бисера - III1,
Мицкоска Мимоза - II1,
Стефаноски Андреј - I1,
Бисера Мицеска - III1,
Ѓорѓиовска Елена - III1,
Китаноска Теодора - III1,
Степанулеска Кристина - III1,
Јованоска Јована - III1,
Сандра Спировска - III1,
Јолеска Марија - III1,
Вецеска Фросина - III1,
Атанасоска Катерина - III2 и
Димоски Димитар - IV1.

     Во реализацијата на вечерта помогнаа уште 10-тина ученици кои беа вклучени во техничките активности.Главен организатор и реализатор на Англиската вечер беше Професорката по англиски јазик Кети Ефремоска.

Техничка поддршка (видеопроекција, озвучување) и интернет афирмација - Проф. Николче Богданоски.

Позадинските слики на сцената ги изработи
Христијан Стојкоски

Фотографија: Христијан Јанкоски
Објавено на 31.03.2015

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре