МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Апсолутни победници по француски јазик

 

   Од регионалниот натпревар по правопис (спелување) “Concours d’ortographie/d’épellation 2016”, којшто оваа година се одржa на 12-ти ноември во гимназијата „Јосип Броз-Тито“ во Битола, на кој учествуваа ученици од Прилеп, Битола, Ресен, Крушево, Демир Хисар и Могила, нашите гимназијалки се вратија со апсолутна победа.

   Марија Андоноска го освои првото,
   Марија Митреска го освои второто и
   Ангела Зероска го освои третото место

   Ментор на победничките им е професорката Мирјана Бошковска.

   Со оваа победа, сите три ученички си обезбедија пласман на државниот натпревар кој ќе се одржи на 3 декември 2016 година во просториите на филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.

Победничките од натпреварот по француски јазик


Фотографија: Горан Попоски


Објавено на: 16 Ное 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија