MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Државен натпревар по прва помош 2015

    На  19 Септември во Крива Паланка се одржа 24-тиот државен натпревар по прва помош во услови на емигрантска криза.
   Екипата од СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп која победи на општинскиот натпревар во состав: Теодора Стеваноска (капитен), Петар Тодороски, Косара Блажеска, Искра Димоска, Јана Наумоска, Елеонора Михаиловска и Андреј Кироваков под менторство на Ѓоргиоски Гоце, учествуваше на овој натпревар. Екипата беше сместена во спортската сала „Петар Поп-Арсов“ каде што беа сместени и останатите 30 екипи.
   Капитенот на екипата изјави: „Искуството беше прекрасно, во изминатите два дена стекнавме многу нови пријатели, резултатите беа подобри од очекуваното и се надеваме на подобар успех следната година во Гази Баба- Скопје.“

   Гимназијата по 20 пат ја претставуваше Општинската организација на Црвен Крст - Прилеп, како победник на општинските натпревари 20 години со ред, а на државните натпревари 2 пати беше државен првак и учествуваше на европските натпревари во Прага, Чешка и во Велс, Австрија.

салата каде што беа сместени екипите по прва помош давање прва помошКрива Паланка натпревар прва помош Крива Паланка 2015
Гимназиската екипа по прва помош на државниот натпревар 2015


Објавено на 21.09.2015

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре