МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo g+ logo youtube logo vikipedija logo

Два златни медали во атлетика

 

близу до целта - атлетика

   На 5 мај се одржа државното првенство во атлетика организирано од страна  на Федерацијата на училишни спортови.
   Нашите ученици од првенството се вратија со 2 златни медали.
   Ученикот Леонид Вандески го освои првото место во дисциплина - Трчање на 1000м.

Леонид-прво место 1000 метри

Ученичката Дафина Настеска го освои првото место во дисциплина - Фрлање на ѓуле.

Дафина Натеска - прво место фрлање на ѓуле

   И останатите наши ученици постигнаа завидни резултати. Ментор на нашата гимназиска екипа по атлетика е професорот по спорт Даниел Василески.
   Конкуренцијата беше силна но чуството да се  настапува на патеката на националната арена беше прекрасно.
Гимназијата секогаш била и е расадник за спортски таленти.


Објавено на: 09 Мај 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2018
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија