МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Со „Ел Нињо“ до првото место

 ел нињо географија прво место

   И оваа година, во организација на Сојузот на хемичари и технолози на Р.Македонија заедно со Природно-математичкиот факултет од Скопје се реализира настанот „Ноември - месец на науката“.
  На ден 26.11.2017  беше одржан  третиот викенд од настанот, во кој што учествуваа и учениците од трета и четврата година од нашата Гимназија.
  Од областа на географијата прва награда освоија учениците Ана Димоска и Христијан Стомнароски од четврта година со демонстрација на феноменот „Ел Нињо“.
  Овие ученици изминативе четири години неколкупати се докажувале со своите знаења од областа на географијата и досега имаат освоено неколку први и втори места на државните натпревари.
  Ментор на учениците им е професорката по географија Виолета Проскоска Велкоска.


Објавено на: 30 Ное 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија