MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Фолклорот не е мртов

   На 14.02.2015 година, веќе традиционално  СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ организираше настан во кој ги спои работите кои се веројатно најважни за човекот, а тоа се пријателството, дружбата, љубовта, музиката, поезијата...
   Овој гимназиски арт перформанс беше насловен како „Фолклорот не е мртов“ и се одржа во националниот ресторан „Македонска куќа“ – Прилеп.
   Ресторанот беше претесен да ги собери сите посетители, а насмевката на нивните лица по завршувањето на настанот доволно кажуваше за задоволството и уживањето од виденото.
   За организацијата и реализацијата на овој настан се погрижија учениците под водство на професорот  Мартин Наумоски и тоа: Христина Ангелеска од III-1, Бојан Јорданоски од IV-9, Стефанија Рикалоска  од  IV-4, Теодора Сиљаноска од IV-2, Елиза Миноска од III-2, Марио Ангелевски од III-3, Симона лиоска од II-8, Александра Илиеска од I-5, Мери Конеска од III-3, Стефанија Дукоска од IV-2, Божидар Грујоски од III-3, Бојан Шлакески од IV-2, Филип Димовски од II-8, Сара Тодороска од III-2, Михаела Пацаноска од IV-2, Бистра Петреска од I-8, Мелани Тодороска од II-3, Викторија Смилеска од IV-2, Теодора Зероска од  IV-7, Михаил Милошески од II-7, Марко Цветаноски  од III-7 кој свиреше на гитара, Марко Маркоски од III- 8 кој свиреше на клавијатури, Виктор Чатлески од IV-2 кој свиреше на тарамбука и Андреј Танески од I-1кој свиреше на гитара.
   Настанот низ фотографија го овековечија Бојан Илиески од II-8 и Христијан Јанкоски III-3.
   Во организацијата и реализацијата на настанот помогнаа и професорите Наталија Гарбеска, Елена Стојаноска и Николче Толоманоски.


Објавено на 15.02.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:Убавините на природата
Убавините на природата

Барем на миг да им подариме љубов
Барем на миг да им подариме љубов

Љубовден
Љубовден

Трето место за најдобар есеј
Трето место за најдобар есеј

Трето место за Леона
Трето место за Леона

Одбележување на „Светскиот ден на детето“
Одбележување на „Светскиот ден на детето“

Хуманитарен турнир во одбојка 2018
Хуманитарен турнир во одбојка 2018

Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети
Гимназијалците, најдобри рецитатори и поети

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре