МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Француско - македонска Божикна вечер

 

Божикна вечер

   На 20.12 2016 по повод Божик се одржа Француско-македонска Божикна вечер, организирана од волонтерите на Младинскиот советодавен центар ИНФО СЕГА, на која учество зедоа ученици од основните училишта „Кочо Рацин“ „Блаже Конески“  „Кире Гаврилоски“ „Добре Јованоски“ и средните училишта „Кузман Јосифоски - Питу“  и Гимназијата „Мирче Ацев“

   Учениците од Гимназија под менторство на професоркката Мирјана Бошкоска се претставија со неколку песни и краток комичен скеч.
   Ивана Наумоска ја отпеа песната "DERNIERE DANSE", Магдалена Кузманоска се претстави со песната "ELLE" а Михаел Милошески со "TOMBE LA NEIGE"
   Скечот "LE NEZ DE RODOLPHE" ја насмеа публиката, а ученичките Лиле Ристеска и Боркица Тинтоска успешно ја завршија водителската задача.

водителка

   Оваа вечер беше уште еден настан каде гимназијалците успешно се претставија себе си и нашата Гимназија.
Франкофони во Кафе Вирус


Објавено на: 22 Дек 2016

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија