MK | EN | FR | DE

logo
Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
 • gimnazija

  Нашето училиште

 • nagradi

  Успесите се наше секојдневие

 • vo opstina

  Во посета на Градоначалникот

 • gimfest

  ГИМФЕСТ - најдобриот училишен музички фестивал во Македонија

 • odbojka

  Ни нема рамни во одбојка

 • nagradi vo ucilisteto

  Освојуваме многу државни и меѓународни награди

 • procka

  Се забавуваме за Прочка

 • rock and roll

  Гимназискиот рок бенд

 • makedonium

  Го почитуваме минатото

 • fudbal

  Најдобри сме во фудбал

 • teatarska pretstava svejk

  Учествуваме во многу културни случувања во градот

 • nagradeni ucenici

  Математика, информатика, програмски јазици ...

 • gimnazijalci vo mtv

  Гимназијалците на МТВ

 • gimfest 2

  Гимназиска група игра модерен балет

 • gimnaziskiot hor

  Гимназискиот хор, најтрофеен хор во Македонија

 • karieren centar

  „Градиме кариера“ во гимназискиот кариерен центар

 • moda od otpadoci

  Креативноста на дело: "TrashFashion"

 • orkestar

  Гимназискиот оркестар

 • rok grupa

  Гимназиска музичка група

Француска вечер

     По повод Месецот на Франкофонијата во сите земји во светот каде што се зборува францускиот јазик се организираат и се одржуваат различни манифестации и културни настани.

Француска Вечер
  И оваа година нашите ученици кои го изучуваат францускиот јазик, под раководство на професорката по француски јазик Мирјана Бошковска, приредија пригодна програма која беше изведена пред многубројната публика во театарот „Војдан Чернодрински”.
   Атмосферата беше пријатна, а учениците зборувајќи го  „јазикот на љубовта“, свирејќи и пеејќи, им ги стоплија срцата на сите присутни.
   Програмата која се изведуваше на француски јазик беше посветена и на жените, мајките по повод вчерашниот Ден на жената. Оваа вечер на репертоарот беа француски шансони, рецитации и инструментални изведби.
   Настапија учениците: Христина Цренн, Елена Ѓорѓиовска, Методи Илиески, Изабела Јошеска, Димитар Димески, Филип Тасески, Фросина Кузманоска, Симона Илиоска, Филип Димовски, Филип Шабаноски, Бисера Јованоска, Андреј Стојкоски, Боркица Тинтоска, Теодора Тасевска,  Кристијан Стојоски, Михаел Милошески, Стефанија Смилеска, Наташа Ристеска, Марко Цветаноски,  Фросина Цветкоска, Јана Мицеска, Анастазија Христоска и Бистра Петреска.

Сите учесници на француската вечер

   Настанот беше во организација на:

   - Проф. Мирјана Бошковска - која беше главен иницијатор, уредник и реализатор на севкупниот настан
   - Проф. Николче Богданоски - анимации, сценографија, техничка поддршка и медиумска афирмација
   - Проф. Блаже Димески - техничка помош
   - Христијан Стојкоски од III7 - дизајн на плакатот, анимации, сценографија и техничка поддршка
   - Тони Сваќароски - техничка поддршка

 

Напишано од Елена Ѓорѓиовска III-1 клас


Фотографија: Бојан Илиески
Објавено на 10.03.2015

 

Гимназијата на:

 

Други настани:



Аларм за природата 2018
Аларм за природата 2018

Нови успеси по ликовна уметност
Нови успеси по ликовна уметност

Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија
Втора интеркултурна размена во Троген, Швајцарија

Поетска вечер на странски јазици
Поетска вечер на странски јазици

Први по прва помош
Први по прва помош

Четири награди од државниот натпревар по хемија
Четири награди од државниот натпревар по хемија

Прилепските одбојкарки на тронот
Прилепските одбојкарки на тронот

Две први и една втора награда по географија
Две први и една втора награда по географија

Погледни повеќе настани во нашата WWW архива >>

 
 
Оди најгоре