МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Нови успеси по хемија и биологија

laboratorija

   Со цел да се поттикне интересот за природните науки од минатата година во организација на Сојузот на хемичари и технолози под покровителство на ПМФ се организира вториот МЕСЕЦ на науката на кој учество зедоа и учениците од СОУ ГИМНАЗИЈА"МИРЧЕ АЦЕВ. Со свои демонстрации од природни науки настапија 9 тимови од кои наградени беа 5 тимови.
Наградени се учениците:

  • Вероника Кукеска и Леонарда Кајџаноска, за пресметување на моларен волумен - трето место. (хемија), ментор проф. Блаже Димески
  • Сања Атанасоска и  Бисера Галеска, за „Мраз што гори“  - второ место. (хемија), ментор проф. Блаже Димески
  • Жанет Николоска од и Марија Николоска  за „Импровизација на крв и снег во филмската индустрија“ трето место. (хемија), ментор проф. Ружа Ангелеска
  • Симона Јовеска и Мартина Радеска за „Дифузија во крвни садови“ - трето место. (биологија)

Успешни беа и Ана Димоска и Христијан Стомнароски кои за  симулација на „Ел Нињо“  освоија прво место по географија под менторство на  проф. Виолета Просковска Велкоска

хемија 2017 хемија 2017 месец на науката

слики хемија хемија 2017 месец на науката 2


Објавено на: 05 Дек 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија