МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Награди за иновативност во хемијата

 

nagradeni hemicari

    На 12-05-2017 год.со почеток во 09 часот на Технолошко-Металуршкиот факултет во Скопје и во организација на ТМФ и здружението на металурзи на Р.М. се одржа државниот натпревар на средните училишта од Р.М. со проекти за ИНОВАТИВНИ ПРОИЗВОДИ 2017 год. На натпреварот учество зедоа и два тима од СОУ ГИМНАЗИЈА „МИРЧЕ АЦЕВ“ Прилеп.

prvi po hemija hemiski experimenti

   Едниот тим со проектот „Сладен сок-увертира, перспектива, иднина...“ од ученичките Косара Блажеска и Исидора Стеваноска од III-8 клас, го освои првото место и парична награда од 15000ден.inovativni hemicarihemija nagradi

   Вториот тим во состав Фросина Трајкоска и Ебру Мифтароска од III 4 клас, освои четврто место со проектот „ИНДИКАТОР ЗА ПЕСТИЦИДИ,ИНСЕКТИЦИДИ И ФУНГИЦИДИ ВО ОРГАНСКИ ПРОИЗВОДИ“

со д-р Александра Бужаровска

Со проф.д-р Александра Бужаровска, продекан на ТМФ

   Учениците од двата тима се здобија со уписнини на ТМФ доколку одлучат да го продолжат своето образование на истиот.
   И на двата тима, ментор им е професорката по хемија Ружа Ангелеска.


Објавено на: 16 Мај 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија