МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Уште една успешна генерација гимназијалци

 

матуранти 2017

   Синоќа, на 14.08.2017 година во нашето училиште свечено беа доделени дипломите на 220 гимназијалци.
   Директорот на оваа образовна установа, Кире Николоски, истакна дека и оваа генерација на матуранти е вистинска гордост за Прилеп и исто како и претходните генерации и таа се истакнала со врвни резултати постигнати на големиот број на државни натпревари и се докажала со низа културни и спортски активности.
   Од свое име како и од името на професорите тој им посака се најдобро, да станат врвни интелектуалци со кои што ќе се гордее не само гимназијата „Мирче Ацев“ туку и градот Прилеп и Република Македонија.

   На доделувањето на дипломите присуствуваше и градоначалникот на Општина Прилеп, Марјан Ристески, кој на матурантите им посака успешно запишување на факултет и понатамошни успеси.

   Поздравен говор одржа и првенецот на генерацијата 2013-2017, Теодора Тасевска, која им се забалагодари на професорите за нивниот вложен труд, а на своите соученици им ја честиташе матурата и им посака многу успеси во иднина.

   По свечената церемонија, матурантите ги забавуваше електронското дуо Cyrillic.

Наум Стамболџиоски, претседател на Младинската заедница на Гимназијата Ивана и Катерина

 

фотографија: Горан Попоски


Објавено на: 15 Авг 2017

 Сите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија