МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Проблемите на Европската унија

 

    Од 19 – 21 февруари, во средното училиште во склоп на Nova International Schools по осми пат се одржа симулација на Европски парламент, каде 60 делегати од 20 средни училишта дискутираа и ги решаваа проблемите на Европска Унија.

bisera-na-evroparlament
   Делегатите на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп, Бисера Самарџиоска (ученичка во IV година), Снежана Димитријеска и Ивона Димеска (ученички во III година) овој пат ги бранеа ставовите на Луксембург. Координатор и ментор на делегацијата од нашето училиште беше проф.Кети Ефремоска.

Нашата екипа европски парламентарци Екипата гимназиски европарламентарци

   Со две од три усвоени резолуции, симулацијата успешно заврши.


Објавено на: 22 Фев 2016

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија