МК  |  EN  |  FR  |  DE  

гимназија

Средно општинско училиште

Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп

Официјална веб страна на СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
facebook logo tviter logo youtube logo vikipedija logo
биди гим

Младинската организација во Гимназијата со нов претседател

 

Избор младинска

   По втор пат лидерот на Младнскната организација при СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ е девојка.
   На ден 26.12.2017год. членовиоте на Собранието на Младинската организација, од тројцата пријавени кандидати, Катерина Божиноска, Андреј Крстев и Марија Јованоска – ученици во трета година, на фер и демократски начин, преку тајно гласање својот глас го дадоа за Марија Јованоска.
   Според бројот на гласови, Катерина Божиноска застана на позиција потпретседател.

   Тројцата кандидати пред Собранието ги претставија своите програми за претстојната година од својот мандат, а веднаш по изборот новото и старото претседателство одржаа работен состанок за распределба на координаторите на секторите.

младинска младинска

младинска младинска

младинска

   Им посакуваме многу среќа и успех во претстојната година!    


Објавено на: 28 Дек 2017

 

Други настаниСите права се задржани. СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Прилеп
Copyright © 2010 - 2024
www.gimprilep.edu.mk. All rights reserved.

QR Код
гимназија